Nu kör vi igång!

Vi har funderat länge fram och tillbaka hur vi ska göra för att skapa en samlingsplats på nätet för information och utbyte om nötodling. Några av oss gillar inte f***book, så vi testar att köra ett klassiskt nätforum, så som vi gjorde under internets barndom.

Här planterar Göran ett valnötsträd hos mjölkbonden Joop, eller egentligen bland korna.
Till sommaren kunde korna promenera runt och äta runt träden.

Det går att odla nötter i många olika system. Ett exempel är när man blandar in mellan djur, som på bilden ovan, vilket kallas ”silvopasture” eller på svenska skogsbete eller trädjordbruk. Kor är svåra att hålla på avstånd, se hur hon trycker sig mot taggtråden för att nå in till det högre gräset nära trädet.

På bilden ser man också att det är öppet och blåsigt, vilket de flesta nötträd inte gillar. Plantera gärna först lähäckar och amträd som ger skydd och lä och halvskugga för de första fem-sex åren för nyplanterade nötträd.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *